

Presenter Schedule NASWGA's Conference-At-A-Glance Georgia Social Work Breaks Barriers

2024 | Day 1 Virtual State Conference

Thursday, April 18, 2024 – up to 7.5 Continuing Education Hours				
8:00 a.m. – 9:00 a.m.		Welcome NASWGA Zoom Platform (Program Review/Instructions)		
Session I	1.5	Boundaries: Exploring Improper Relationships with Clients		
9:15 a.m. – 10:45 a.m.	CEs	Dr. Alan Kirk, PhD, LCSW, Director, MSW Program, Kennesaw State University		
	Ethics			
		1st Break 15 minutes		
Session II	1.5	Library Social Work: Beyond the Books		
11:00 a.m. – 12:30 p.m.	CEs	Elise Stangle, LMSW		
		Break 15 Minutes		
Session III	1.5	Untangling the Mystery of Gender, Neurodivergence, and Eating-Disorders		
12:45 p.m. − 2:15 p.m.	CEs	Luca Caltabiano, MSW, CMFT		
*Break/Lunch - 30 Minutes				
Session IV	1.5	Medicare the Future of Advanced Care Planning		
2:45 p.m. – 4:15 p.m.	CEs	Lindsey Parrish, LCSW and Gretchen Agans, BS-Psychology/Gerontology		
		Break 15 Minutes		
Session V	1.5	Long Term Professional Sustainability: Post Pandemic Job Satisfaction		
4:30 p.m. – 6:00 p.m.	CEs	Dr. Felicia Wilson PhD, LMSW and Dr. Karina Maxwell, PhD		
6:00 p.m. – 6:10 p.m.		Close Out – Day 1 State Conference		

2024 | Day 2 Virtual State Conference

Friday, April 19, 2024– up to 8.5 Continuing Education Hours					
7:00 a.m 8:00 a.m.	χρι II 19, 2	Welcome NASWGA Zoom Platform (Program Review/Instructions)			
8:00 a.m. – 9:00 a.m.	1.0 CE	Legislative Address			
8.00 a.m. – 9.00 a.m.	1.0 CE	Wendi L. Clifton, Esq., NASWGA Legislative Advocate/Lobbyist			
		1st Break 15 Minutes			
Caratan I	1.5 CE-				
Session I	1.5 CEs	Rural Practice: Unique Challenges and Opportunities Unmasked			
9:15 a.m10:45 a.m.		Dr. Kiana Battle, PhD, LMSW and Dr. Jessica Traylor, Ed.D. – Adult Learning			
		Ed.S. – School Psychology M.Ed., Certified School Psychologist.			
		Break 15 Minutes			
Session II	1.5 CEs	How a Neurodiversity-Affirming Practice is a Trauma-Informed Practice			
11:00 a.m12:30 p.m.		Samuel Marion, LCSW			
*Break/Lunch - 45 Minutes					
Session III	1.5 CEs	Expressive Arts to Break Barriers-Interactive Workshop (Part I)			
1:15 p.m 2:45 p.m.		*Conference Participants Required to have Crayons/Markers, Scissors,			
		Pen/Pencil & Paper*			
		Danyale Weems, LCSW, RPT, CCTP, EMDR Certified			
		Break 15 Minutes			
Session IV	1.5 CEs	Expressive Arts to Break Barriers-Interactive Workshop (Part II)			
3:00 p.m 4:35 p.m.		Danyale Weems, LCSW, RPT, CCTP, EMDR Certified			
		Final Break 15 Minutes			
Session V	1.5 CEs	Social Entrepreneurship			
4:45 p.m. – 6:15 p.m.		Monica Nandan, PhD, MSW, MBA			
6:15 p.m. – 6:20 p.m.		Close Out – Day 2 State Conference			



Presenter Schedule NASWGA's Conference-At-A-Glance Georgia Social Work Breaks Barriers

2024 | Day 3 Virtual State Conference

Saturday, April 20, 2024 – up to 8.5 Continuing Education Hours				
7:00 a.m. – 8:00 a.m.		Welcome NASWGA Zoom Platform		
Session I	1.5 CEs	Understanding Key Elements of Medical Trauma		
8:00 a.m. – 9:30 a.m.		Elizabeth Marston, LCSW		
		1st Break 15 Minutes		
Session II	1.5 CEs	Comprehensive Reproductive Education for Social Workers		
9:45 a.m. – 11:15 a.m.		Dr. Olympia O'Neal-White, DSW, LMSW and Tiffany Taylor, LCSW, BCD		
		Break 15 Minutes		
Session III	1.5 CEs	How Reading and Writing Poetry: Makes Better Clinicians		
11:30 a.m1:00 p.m.		Lynne Schmidt, LMSW-cc		
*Break/Lunch-45 Minutes		Ted Talk-Classic/Video: Anna Marie Scheyett, PhD, MSW, LCSW		
		Social Workers as Super-Heroes		
Session IV	1.5 CEs	Ethical Dilemmas in Social Work Practice with Emphasis on Core Values in the		
1:45 p.m3:15 p.m.	Ethics	Professional		
		Dr. Janet H. Lenard, Ed.D., LCSW, ACSW, CAC II, CCS		
	1	Break 15 Minutes		
Session V	1.5 CEs	Enhancing Holistic Care: Ethical Considerations in Collaboartive Care Models for		
3:30 p.m5:00 p.m.	Ethics	Social Workers		
		Dr. Tamara Idette Thorn, DCSW, LCSW, NCSE, MAC (NAADAC), E-CADC, MATS,		
		CAADC, CCS (ADABGCA), BCD of Social Work and Clinical Supervision, ACS, BC-		
		TMH		
		Break 15 Minutes		
	1.0 CE	Social Workers: Leading and Thriving in Uncertain Times		
Session VI		Honorable Tracey A. Bing Retired Family Court Judge, Attaorney, Adjunct Professor and		
5:15 p.m 6:45 p.m.		Director First Impressions Youth Justice Collaborative City University of New York		
*Closing Keynote		(CUNY) School of Law		

*Bonus CE Sunday | 2024 Virtual Conference Day-4 Close Out

Sunday, April 21, 2024 – 6 Continuing Education Hours				
8:35 a.m. – 9:00 a.m.		Welcome Zoom Platform		
Session I	1.5 CEs	Ethical Quicksand: "How to Avoid Getting Pulled Under"		
9:00 a.m. – 10:30 a.m.	Ethics	Betty Watts LMSW and Jan Yates, ACSW, BCD, LCSW		
		Break 15 minutes		
Session II	1.5 CEs	Social Work – Social-Media & AI		
10:45 a.m. – 12:15 p.m.		Will Ard, LMSW, MBA		
*Break/Lunch - 30 Minutes				
Session III	1:5 CEs	Adult Guardianship and Conservatorship		
12:45 p.m. − 2:15 p.m.		Frank G. Pratt III, LCSW		
		Break 15 Minutes		
Session IV	1.5 CEs	Ethics of Self Care and Preventing Burnout		
2:45 p.m. – 4:15 p.m.	Ethics	Raynel Grayson, LMSW		
4:15 p.m. – 4:25 p.m.		Virtual State Conference NASW-GA Chapter Staff Concluding Remarks		
Final Close Out		Evaluations & CE Certificate Distribution		





Presenter Schedule NASWGA's Conference-At-A-Glance Georgia Social Work Breaks Barriers

Preparing to Use a Virtual Platform for a Conference

Zoom Rooms System Requirements & Zoom Support

- NASWGA recommend that you use a PC or MAC with an updated Internet Browser. We recommend Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge, or Safari. You will not be able to use Internet Explorer as it is too old to be compatible with it.
- Make sure you have enough bandwidth to host the event. What is bandwidth? The maximum amount of data is transmitted over an internet connection each time. Bandwidth is often mistaken for internet speed when the actual volume of information can be sent over a connection in a measured amount of time calculated in megabits per second (Mbps). Modal.
- *How do I know if I have enough bandwidth? Contact your internet provider and explain that you are participating in a virtual event/conference. Share the number of days you are attending the event (and the date and time, if applicable).
- Make sure you have pop-up blockers disabled in your internet browser settings.
- Make sure that your internet browser is Active and enabled.
- WIFI is not recommended. The problem with WIFI is signal strength can vary, causing bandwidth to increase or decrease.
- We recommend a wired connection. It provides a better experience and gives a consistent signal and bandwidth.
- Audio (sound) is projected through your computer speakers. Be sure your computer is equipped with speakers to listen to the presenters.
- Tech support: NASWGA highly recommends that you test your computer at least three days before the event to ensure it is ready to host it. Registrants are welcome to reach out to Zoom with questions. Due to the variation in computer models and programming, NASWGA's staff cannot offer direct tech support to registrants.

